Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΑΛΛΗ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. ΚΟΙΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.

 

Σκέψου για μια στιγμή να έχεις την ικανότητα να επιλέξεις τι ακούς. Σκέψου αν μπορούσες σε πρώτη φάση να κλείσεις επί τέλους τη τηλεόραση. Καθόλου ειδήσεις, καθόλου εκπομπές για φυτά, καθόλου διαφημίσεις, προτάσεις κατανάλωσης, τρομοκρατία, απειλές, ασχήμια, σαπίλα. Όλα αυτά απέξω.

Σκέψου εδώ μέσα στο διαδίκτυο να αδιαφορούσες εντελώς για εκείνους που φωνάζουν με μίσος, εκείνους που σου κουνάνε το δάχτυλο και σε απειλούν, αν άφηνες έξω τις αναρτήσεις που μιλάνε συνέχεια και αναπαράγουν οι παπαγάλοι – πρόβατα που είναι κατουρημένοι επάνω τους από φόβο ή εκείνων που εκτελούν εντολές.

Αν ανάλωνες όλο το χρόνο σου, όχι για να δεις πως θα αντέξεις τη τυραννία που σε πατάει με μια μπότα στο λαιμό, αλλά τι μπορείς να κάνεις για να σχηματίσεις μια διαφορετική αυριανή όμορφη κοινωνία, για τα παιδιά που τώρα μεγαλώνουν ή για τα αγέννητα, ακόμα κι αν εσύ δεν προλάβεις να τη χαρείς, αλλά θα ξέρεις πως έχεις βάλει το λιθαράκι σου για να χτιστεί.

Οι δοκιμασίες που θα πρέπει να αντέξεις για να παραμείνεις άνθρωπος σκεπτόμενος, δημιουργικός, με όνειρα και όρεξη να τα φτάσεις, ένα φωτάκι μέσα στο απέραντο σκοτάδι, θα είναι πολλές και πολύ δύσκολες. Θα βάλουν τις αντοχές σου σε δοκιμασία, αλλά αξίζει το κόπο να κάνεις οτιδήποτε αρκεί να μην ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΒΟΥΛΟ,ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ πλάσμα που θα ικετεύει για τη ζωή του τους χασάπηδες που το προορίζουν για σφάξιμο.

Όλη αυτή η χρονιά σου απέδειξε πως ότι νόμιζες πως είναι αυτονόητο από τα δικαιώματα σου σαν άνθρωπος , δεν είναι. Είδες πόσο εύκολα, χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους σε έδεσαν με ότι αλυσίδες γούσταραν. Είδες την ακόμα χειρότερη εικόνα, πόσοι συνάνθρωποι σου είναι έτοιμοι να σε ρίξουν στη φωτιά σαν άβουλα πρόβατα, που βλέπουν ότι τους δείχνουν, ακούνε ότι τους λένε, ζουν ότι τους υποδείξουν.

Μια τυραννία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τους πρόθυμους υπηρέτες της. Το έχουμε πει τόσες φορές. Δεν κινδυνεύεις μόνο από τους καρχαρίες, τη ζωή σου ορίζουν οι κοριοί που ρουφάνε το αίμα σου καθώς προσπαθείς να ξεκουράσεις τη ψυχή σου. Ποτέ δεν θα δεις τον βασιλιά να σε πολεμάει, πάντα τα υποταγμένα τσιράκια του θα είναι εκείνα που θα σου βγάλουν το μάτι ή τουλάχιστον θα το προσπαθήσουν.

Στην ουσία όμως κανείς δεν μπορεί να σου κάνει κακό αν για σένα είναι ανύπαρκτος. Αν αγνοήσεις την θλιβερή του ύπαρξη και κοιτάξεις αλλού. Τι μπορούν να σου κάνουν? ΟΣΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΑΝ ΤΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ. Κάθε απειλή βασίζεται σε ένα καλά μελετημένο σχέδιο όπου το θύμα έχει ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ, και σε αυτές ακριβώς τις αδυναμίες πατάνε.

Τι δεν μπορείς? Να μείνεις χωρίς φαγητό γιατί η τροφή σου εξαρτάται από αυτούς? Θα σε απειλήσουν με πτώχευση (θα χάσεις τη δουλειά σου κλπ) γιατί δεν είσαι ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ να είσαι ΑΥΤΑΡΚΗΣ. Στην ανύπαρκτη αυτάρκεια στηρίζεται όλο το σάπιο οικοδόμημα.

Η κοινωνία των προβάτων είναι ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Τώρα επειδή όλα τα υπόλοιπα μπορεί κάποιος να τα εξασφαλίσει έστω και με κόπο, π.χ. μπορεί να πάει σε ένα χωράφι να καλλιεργήσει δυο λαχανικά, να ψαρέψει ένα ψάρι, κάτι να φάει.  Μπορεί να δουλέψει οπουδήποτε για ένα μεροκάματο και να ζει εντελώς λιτά χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες. Μπορεί κάποιος να ζήσει και χωρίς ηλεκτρικό. Γι΄αυτό και αυτό που εξαπέλυσαν τώρα χτυπάει φλέβα στην μεγαλύτερη ανασφάλεια του ανθρώπου. ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Χρειάζονται αρρώστους. Χρειάζονται ανθρώπους που να φοβούνται πως θα αρρωστήσουν. Χρειάζονται τρόπους ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Γιατί αυτό το είδος εξαρτημένου δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να κρέμεται από τον οίκτο των χασάπηδών του , αφού αυτοί έχουν στην υπηρεσία τους την επιστήμη που μπορεί να τους γλυτώσει από τα βάσανα και τον πρόωρο θάνατο. Ο άνθρωπος πήγε να χειρουργήσει το παιδί του και του είπαν πως δεν μπορεί να το κάνει αν δεν εμβολιαστεί το παιδί.

Ο πλέον αισχρός εκβιασμός. Γιατί το παιδί σου μπορείς να το μάθεις να τρώει ελάχιστα, να ζει χωρίς ηλεκτρικό, να μένει στη φύση, και να είναι μακριά από όλη τη σαπίλα, αλλά αν πάθει κάτι? Δεν μπορείς τίποτα άλλο να κάνεις παρά να προσκυνήσεις και να ζητήσεις βοήθεια.

Εκατομμύρια άνθρωποι αυτοί τη στιγμή αντέχουν το γεγονός πως χάνουν τις δουλειές τους, πως έκλεισαν τα μαγαζιά τους, αντέχουν τη σκλαβιά του εγκλεισμού και της μάσκας, αντέχουν τον εξευτελισμό και τις απειλές, αλλά δεν αντέχουν να σκεφθούν πως θα βρίσκονται σε ένα κρεββάτι με ένα σωλήνα στο λαιμό. Κι αυτήν ακριβώς την εικόνα φρόντισαν να την ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.  Κι με αυτήν ακριβώς την εικόνα φρόντισαν να πείσουν και να τρομοκρατήσουν τους ανθρώπους,   ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥΣ εκτός κι αν εμβολιαστούν. Παραποιώντας στοιχεία, με ψεύτικα τεστ, με ψεύτικα θύματα, με ψεύτικες ειδήσεις, με κυνηγητό ανελέητο σε όλους τους επιστήμονες που ήθελαν να ορθώσουν το ανάστημα, σε όλους τους ανθρώπους που φώναξαν ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ.

Υπάρχουν χιλιάδες ανόητοι, που έχουν μασήσει τη καραμέλα πως αυτοί που διαμαρτύρονται είναι ΟΛΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ. Τυφλώθηκαν ακόμα και απέναντι σε άτομα που γνωρίζουν καλά, φίλους τους, δασκάλους τους, γιατρούς τους, άτομα της οικογένειας τους που αντιδρούν. ΜΑΣΑΝΕ ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ χωρίς δεύτερη σκέψη. Τους λες δεν είμαι αντι εμβολιαστής, έχω μεγάλο σεβασμό για την επιστήμη αλλά δεν ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ και δεν ακούν το δεύτερο μέρος της φράσης. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ.

Εχει κολλήσει σταθερά η βελόνα και δεν πάει ούτε χιλιοστό πιο πέρα. Προσπέρασε τους, προχώρα το δικό σου δρόμο όπως ΕΣΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ. Τα εγκληματικά καρτέλ που μασούλησαν το δημόσιο χρήμα και υποδούλωσαν – ξεπούλησαν τη πατρίδα σου και τα παιδιά σου σου είπαν ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ και υπήρξαν ηλίθιοι που κούναγαν το κεφάλι σύμφωνοι και κουβάλαγαν κι ενοχές μήπως το κόκκαλο που έφαγαν κάτω από το τραπέζι κατέστρεψε τη πατρίδα μαζί με την αστακομακαρονάδα που μασούλαγε ο σκατόψυχος που έτρωγε πάνω στο τραπέζι με χρυσά κουτάλια.

Τώρα το ίδιο παραμύθι με παραλλαγές. Σκοτώνουν κόσμο, εξοντώνουν, στέλνουν χιλιάδες στη καταστροφή, παίζουν παιχνίδια με την υγεία και την επιβίωση ολόκληρων λαών και σε βάζουν να πιστέψεις πως ΣΥΝ ΥΠΑΙΤΙΟΣ είναι κι εκείνος που ορθώνει το ανάστημα και λέει ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΟΥ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ.

Σύντομα θα γίνουν πράγματα που ο ανθρώπινος νους δεν χωράει, θα ζήσουμε καταστάσεις που δεν θα μοιάζουν σε τίποτα με την κανονικότητα που ξέραμε. Όμως πιστεύω πως είμαστε στο τέλος μιας μακρινής ανθρώπινης πορείας στο σκοτάδι και μόλις αρχίζει και φαίνεται το φως στην άκρη από το τούνελ. Μην κοιτάς άλλο το σκοτάδι. Μην του δίνεις άλλη τροφή. ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΦΩΣ σαν μόνη αλήθεια ύπαρξης.


2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά. Με εκφράζετε απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σημειώσω πως γράφω σε διάφορες σελίδες, όπου με εμπνέει, τώρα είδα το σχόλιο σας
    ελπίζω να έρθει μια στιγμή που δεν θα χρειάζεται να ονειρευόμαστε γιατί τα όνειρα θα έχουν γίνει πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ.

Αλήθεια νομίζετε πως αυτό που έρχεται είναι ένα είδος παιχνιδιού, μπαίνουμε σε σελίδες μέσα στο διαδίκτυο "αυτόκλητων σωτήρων" που...